Vedella amb vi negre

Tradicionalment, l’animal mediterrani per excel·lència ha estat el be. Per això, els guisats més antics es fan a base de la carn d’aquest animal. En canvi, a l’Europa del nord, i des de temps llunyans, s’ha criat més vacum, i per aquesta raó, els plats més freqüents -deixant de banda la universalitat del porc- que ens arriben són compostos per aquest tipus de carn.

A Catalunya, i a part dels rostits de Festa Major o dels estofats -pràctcament sempre condimentats de la mateixa manera a base de ceba, tomàquets, alls un vi que pot ser ranci, i herbes aromàtiques, majoritàriament llorer- tenim poca varietat de receptes de bou o vedella si, per exemple, la comparem amb França, que ha produït plats tan coneguts com el boeuf bourgigonne o el bouf à la mode.

Avui, doncs, us mostrem una recepta de vedella marinat amb un dels productes més nostrats, el vi, i en concret el vi negre.

Vedella amb vi negre

Ingredients

(Per a 4 persones)
1kg. de jarret de vedella a daus
1/4 de vi negre del Priorat
4 naps
1 culleradeta de farina
2 cebes
1 brot de farigola
Sal
Pebre
Oli

Preparació

Se sofregeix la ceba tallada fina amb oli. Després s’hi tira la farigola i la carn salada i empebrada.

Quan es comença a fer rossa, s’hi posa la farina, es remena i seguidament s’hi afegeix el vi negre i els naps tallats a bocins.

Es cou a foc baixet durant dues hores i mitja i s’hi afegeix aigua si hi cal.

Bon profit!