Qui és MQ

Què és el Taller de Mariona Quadrada?

És un espai gastronòmic situat a Castellvell a la Casa de Colors, on s’ofereixen esdeveniments culinaris personalitzats per a empreses i particulars, amb productes de qualitat i de temporada.

Fem tallers de cuina trimestrals i anuals, i també cursos monogràfics, sempre de la mà de la cuinera de prestigi Mariona Quadrada, especialitzada en cuina de temporada i de mercat.

Tots els tallers acaben amb un tastet de les receptes elaborades.

 

Qui és Mariona Quadrada?

Mariona Quadrada, llicenciada en filologia catalana, treballa en l’àmbit de la gastronomia des de l’any 1984, quan va crear l’escola de cuina Taller de Mariona Quadrada.

Una llarga trajectòria l’avala com una cuinera de prestigi, especialitzada en la cuina del sud del país. Els seus orígens familiars la van portar a desenvolupar la cuina tradicional, mantenint els orígens, però sense oblidar la dimensió actual.

Mariona Quadrada és una estudiosa de la gastronomia i de la llengua catalana entorn aquesta disciplina. Ofereix els seus coneixements a través de la docència culinària, i xerrades i conferències sobre el món de l’alimentació i la gastronomia. Realitza una cuina elaborada, amb els sabors de sempre, i amb tocs actuals, que fan de cada plat tota una experiència pels sentits.

Ha realitzat cursos i tallers per diferents institucions, com la Universitat de Barcelona, o la Universitat Rovira i Virgili; ha estat ponent del Fòrum Gastronòmic de Girona i del Fòrum del Mar de Cambrils; ha realitzat els àpats per actes públics com la Fira de Mostres de la Selva del Camp, o per a esdeveniments tradicionals com la Festa del Vi del Priorat, a Gratallops. L’any 2009 va organitzar l’”Spanish food festive”, una setmana dedicada a la cuina catalana al restaurant Oysterindo de Jakarta, Indonèsia.

Ha estat capaç de portar la gastronomia més enllà del plat, i combinar-la amb altres disciplines com la cultura tradicional i el teatre, on destaca la creació de continguts gastronòmics i saludables dels productes locals a l’espectacle de circ Devoris, de Jordi Aspa i Bet Miralta. La difusió i promoció dels productes locals i tradicionals és per a ella un mitjà de desenvolupament cultural del territori.

Mariona Quadrada ha publicat més de 50 llibres de cuina, i ha participat en diferents mitjans de comunicació com TV3, Catalunya Ràdio, Canal Reus o Ràdio Reus entre molts d’altres. I ha publicat diversos articles en diferents publicacions com la revista Cuina, el Diari de Tarragona, Regió 7, Reus Diari…