Blaiets

Encetem aquesta sèrie de tradicions i festes dolces, amb receptes lligades a diades singulars dins la nostra cultura.

La primera la dediquem als Blaiets que, tal com diu el seu nom en diminutiu, són pròpies de la festa de Sant Blai el 3 de febrer. Fa uns quants anys els blaiets eren els protagonistes de la benedicció de cistellets plens d’aliments, que tenia lloc a les esglésies.

En realitat, els blaiets són unes galetes de mantega delicioses, que es marquen amb un motlle amb la forma del sant. Si no en tenim, els podem fer igual, dibuixant-los unes ratlles amb una agulla o deixant-los llisos.

El dia 3 de febrer, a Reus, en trobareu a totes les pastisseries.

BLAIETS

Per a unes 35 peces:

Ingredients:
125 g de mantega, 125 g de sucre, 2 ous sencers, la ratlladura de la pell d’una llimona, 8 g de llevadura química en pols, 300 g de farina, 2 rovells d’ou per pintar-los.

Preparació:
Bateu la mantega amb el sucre fins que sigui com una pasta fina. Bateu els ous amb un batedor de varetes fins que facin una mica d’escuma. Barregeu-ho tot i incorporeu-hi el llevat, la ratlladura i la farina. Pasteu-ho amb les mans fins que la pasta sigui llisa. Estireu-la amb un corró i talleu-ne els blaiets. Poseu-los en una plàtera de forn amb un paper antiadherent a sota. Pinteu-los amb els rovells d’ou. Coeu-los al forn a 180º, 20 minuts.