Amanida del dilluns de Pasqua

Ingredients

2 patates mitjanes tendres, 1/2 enciam llarg, 1/2 enciam escaroler, 1 pot petit d’espàrrecs blancs en conserva, 2 cebes tendres, 1 manat de raves, 2 pastanagues, 1 potet d’olives farcides, 2 cullerades d’olives negres, 2 endívies, 1 ou dur, 2 alvocats. AMANIMENT: oli, sal, el suc d’una llimona, julivert abundant.

 

Productes

Els espàrrecs per a aquesta amanida poden alternar entre els blancs de llauna o els verds frescos. En aquest cas, resulta més saborosa si es compren crus, es fan a la planxa i, un cop freds, es barregen amb l’amanida.

 

Procediment

Bulliu les patates senceres i amb pell, durant 1 hora o fi ns que els esclati la pell. Deixeu-les refredar i talleu-les a mitges rodanxes d’un dit de gruix. Talleu els enciams a trossos, més aviat grossos i amb els dits. Talleu les cebes tendres a la juliana fi na i barregeu-les-hi. Afegiu-hi les endívies desfullades, els raves ben nets i sencers o a meitats, i la pastanaga ratllada gruixuda o a encenalls. Peleu els alvocats, talleu-los a làmines i feu l’ou dur a quarts. Barregeu-ho tot amb les olives i els espàrrecs. Feu el suc de llimona, tireu-lo al pot de la batedora amb l’oli i el julivert, i tritureu-ho. Amaniu-ho tot amb sal i tireuhi l’amaniment, remenant-ho tot bé.

 

Comentari

Aquesta és una amanida que fa plat, és a dir: és un autèntic primer plat, molt fresc i complet.